دوره آموزشی تزریقات

آشنایی مختصر و علمی انواع تزریقات :

همه ما به این امر واقف هستیم که زمان جذب دارو بصورت تزریق چه عضلانی یا ورید وسایر روش‌های تزریقی خیلی سریعتر از شکل خوراکی داروها میباشد ، و در مواقعی که پزشک تشخیص دهد راههای تزریقی اولویت بر راه خوراکی دارد یا اینکه بیمار قادر به مصرف دارو و بصورت خوراکی نباشد روش تزریقی تجویز می‌گردد.
و باید آگاهی داشته باشیم که وارد کردن دوز بالای داروها و سرم به بدن بصورت یکباره و آنی احتمال ایجاد شوک یا عوارض شدید را دارد.
لذا بایستی از استانداردهای تزریقات از جمله رقیق کردن برخی داروها یا تنظیم زمان قطرات سرم آگاهی داشته و مد نظر داشته باشیم و همچنین باید از طرز صحیح آماده سازی داروها و مایعات تزریقی به بدن از اطلاعات علمی کافی برخوردار باشیم .

انواع تزریقات

تزریقات به عنوان یکی از روش‌های معمول درمانی استفاده می‌شود و برای تزریق دارو یا محلول به بدن انسان استفاده می‌شود. این تزریقات ممکن است به صورت زیر پوستی (subcutaneous), وریدی (intravenous), عضلانی (intramuscular), دهانی (oral) یا تحت جلدی (intradermal) انجام شوند. در زیر تعدادی از انواع تزریقات را بررسی می‌کنیم:

1. تزریقات زیر پوستی: در این نوع تزریق، سوزن به عمق کمتر از پوست وارد می‌شود و دارو یا محلول تحت پوست تزریق می‌شود. این نوع تزریقات معمولاً برای تزریق داروهای کم حجم و زمان دراز استفاده می‌شود.

2. تزریقات وریدی: در این نوع تزریق، دارو یا محلول به یک ورید وارد شده و به سرعت به سرخونه منتقل می‌شود. این نوع تزریقات برای تحویل داروهای فوراً لازم استفاده می‌شود.

3. تزریقات عضلانی: در این نوع تزریق، دارو یا محلول به عضله وارد شده و به طور کلی برای تحویل داروهای با حجم بالا و آثار طولانی مدت استفاده می‌شود.

4. تزریقات تحت جلدی: در این نوع تزریق، سوزن به لایه جلد وارد شده و دارو یا محلول تحت جلد تزریق می‌شود. این نوع تزریقات برای تحویل داروهای با حجم کم و آثار محلول مدت کوتاه استفاده می‌شود.

همچنین، تزریقات ممکن است به شکل خوراکی (oral) نیز باشند که در این صورت دارو یا محلول از طریق دهان جذب شده و به بدن منتقل می‌شود.

وظایف یک فرد تزریقاتی شامل موارد زیر می‌شود:


1. آماده‌سازی محل تزریق: فرد تزریقاتی باید ابتدا محل تزریق را به دقت تمیز کند و ضمن اطمینان از استریل بودن محیط، آماده‌سازی لوازم و وسایل مورد نیاز برای انجام تزریق را انجام دهد.

2. تهیه و تزریق دارو یا محلول: فرد تزریقاتی باید به دقت دستورات پزشک را دنبال کرده و دارو یا محلول مورد نظر را به صورت صحیح تزریق کند.

3. نظارت بر وضعیت بیمار: پس از انجام تزریق، فرد تزریقاتی باید نظارت بر وضعیت بیمار، واکنش‌های آلرژیک یا عوارض جانبی دارو، و تغییرات در علائم حیاتی بیمار را به دقت انجام دهد.

4. ثبت و گزارش: فرد تزریقاتی باید همه جزئیات مربوط به تزریق را به دقت ثبت کند و در صورت لزوم، گزارش‌های لازم را به پزشک یا مسئولان مربوطه ارائه کند.

5. حفظ استانداردهای امنیت و بهداشت: فرد تزریقاتی باید همواره استانداردهای بهداشت و امنیت را رعایت کند، از استفاده صحیح ابزار و وسایل تزریقات، دورانداختن صحیح سوزن‌ها و لوازم استفاده شده، و جلوگیری از انتقال عفونت‌ها به بیمار یا خودش اطمینان حاصل کند.

به طور کلی، وظایف یک فرد تزریقاتی شامل تهیه، انجام، نظارت، ثبت و گزارشگیری در مورد تزریقات دارو یا محلول به بدن بیمار است.

تعریف دوره تزریقات ایمن :

دوره تخصصی برای همکاران پرستار ومتقاضیان آزاد
این حرفه یک دوره آموزشی بصورت تئوری و عملی بوده ،
ابتدا عوارض تزریقات غیر علمی برای فراگیران کاملا توضیح داده شده سپس انواع تزریقات از جمله سرم تراپی ، تزریقات عضلانی ،زیر جلدی و داخل جلدی ، وریدی ، تزریق ایمن و عوارض که بصورت کارگاهی و علمی توسط اساتید پرستار مجرب برگزار می‌گردد.

سرفصل دوره تزریقات:

تزریقات غیر علمی
آشنایی با سرم تراپی
آشنایی با انواع سونداژها
نحوه گرفتن ECG
اکسیژن تراپی و غیره

هزینه دوره آموزشی تزریقات

برای اطلاع از هزینه دوره تزریقات و مدت دوره و اطلاعات دیگر با انجمن پرستاری ایران واقع در خیابان انقلاب ایستگاه بی ار تی دکتر قریب تماس بگیرید تا کارشناسان اطلاعات کامل را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم : 02166575754

آدرس محل تشکیل کلاسها :

میدان انقلاب خیابان آزادی روبه روی ایستگاه بی آرتی قریب نبش خیابان والعصر پلاک ۱۰۹ ساختمان پزشکان تمجیدی طبقه ۴

پست الکترونیک :Elme.salamat@gmail.com

تلفن های مرکز آموزش: 
02166575754
09010580311

سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

چگونه میتوانم به شما کمک کنم؟
Close and go back to page

تمامی حقوق سایت متعلق به مرکز آموزش انجمن پرستاری می باشد . | طراحی سایت و سئو : وب نگاران پارسه

Search